...
Izgled aplikacije Muzej za sve koja sadrži materijal u tekstualnom, audio formatu i prevod na znakovni jezik.

Muzej za sve

U subotu 11. decembra, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog je održan susret sa posetiocima sa oštećenjem sluha, uz obilazak stalne muzejske postavke, organizovan u saradnji s Društvom tumača i prevodilaca za znakovni jezik iz Novog Sada.

Događaj je osmišljen povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (3. decembar), sa ciljem da se promoviše njihovo puno i ravnopravno učešće u svakodnevnom životu.

Posetioci su bili u prilici da, uz pomoć Milice Orlović Čobanov, autorke projekta Spomen-zbirke „Muzej za sve“ i Marije Gabnai iz Društva tumača i prevodilaca za znakovni jezik, upoznaju multimedijalnu aplikaciju i samostalno istraže neka od najznačajnijih umetničkih ostvarenja iz kolekcije Pavla Beljanskog. Program je zabeležila ekipa Novosadske TV.

Višegodišnji projekat „Muzej za sve“ Spomen-zbirka Pavla Beljanskog je, kao poseban muzejski program za gluve i nagluve osobe, ostvarila u saradnji sa Društvom tumača i prevodilaca za znakovni jezik iz Novog Sada, uz podršku Fondacije „Evropska prestonica kulture“ (2019) i Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada (2020/2021).