...

Dostavljanjem podataka dajete saglasnost Društvu tumača i prevodilaca za znakovni jezik – Novi Sad za prikupljanje i obradu Vaših ličnih podataka. Ovi podaci će biti korišćeni isključivo za internu evidenciju i organizaciju obuka i vaše angažovanje u našem udruženju, u skladu sa našom politikom privatnosti, koju možete pronaći na adresi www.rukegovore.org.rs kao što je opisano u politici privatnosti, Vi u svakom trenutku zadržavate kontrolu nad Vašim ličnim podacima.

DRUŠTVO TUMAČA I PREVODILACA ZA ZNAKOVNI JEZIK – NOVI SAD

Sajt  Ruke govore

Politika privatnosti

Ova politika opisuje kako Sajt Ruke govore prikuplja i obrađuje podatke koji identifikuju pojedince („lične podatke“) a koji su polaznici i drugi korisnici naših usluga. Ova smernica se odnosi na sve usluge, uključujući i web lokaciju. Vaša privatnost je za nas važna i želimo da vam ponudimo sigurno i efikasno korisničko iskustvo dok posećujete našu veb stranicu i koristite naše usluge.


Prikupljanje i korišćenje ličnih podataka

Mi prikupljamo vaše lične podatke samo ako ih dobrovoljno date, i to samo na način opisan u ovoj politici. 

Možete nam dati lične podatke u toku rutinske školske administracije, prijave za volontiranje, korišenje usluge prevođenja i usluge centra za podršku dece u učenju tako što ćete nam poslati e-mail, učestvovati u anketi, popuniti on-line obrazac, dostaviti nam papirnu kopiju ili direktno preneti našim zaposlenima.

Udruženje prikuplja, obrađuje i čuva podatke o identitetu i adresama polaznika škole znakovnog jezika, volontera, korisnika naših usluga, kao i druge podatke koji su neophodni radi vođenja evidencije o realizaciji ugovornih odnosa.

Udruženje, obrađuje i čuva podatke o uređajima i lokacijama sa kojih je pristupljeno korisničkoj platformi, uračunavajući ali neisključujući IP adrese polaznika škole znakovnog jezika, volontera, korisnika naših usluga, podatke o operativnom sistemu, podatke o uređaju sa kog je pristupljeno i druge podatke koji su dostupni, a ne tiču se isključivo ličnosti polaznika.

Obrada i čuvanje podataka o polaznicima škole znakovnog jezika, volontera, korisnika naših usluga vrši se u rokovima i na način utvrđen Zakonom.

Obradu podataka o polaznicima škole znakovnog jezika, volontera, korisnika naših usluga vršiće lica koja za potrebe Škole obavljaju poslove iz domena administracije i knjigovodstva.

Prihvatanjem ovih uslova korisnik daje saglasnost za prikupljanje, obrađivanje i čuvanje napred navedenih i po potrebi drugih podataka u skladu sa Zakonom koji reguliše odnosnu materiju.

Zaštita podataka o ličnosti

Udruženje će štititi tajnost ličnih podataka polaznika škole znakovnog jezika, volontera, korisnika naših usluga u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i drugih zakona koji uređuju odnosnu materiju.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe, niti ih prosleđujemo trećim licima.

Lične podatke možemo otkriti trećim licima u sledećim okolnostima:

  • ako smo dobili vaš pristanak za to
  • obelodanjivanjem rezultata pregleda, na zhatev poslodavca ili druge osobe ili subjekta koji je rezervisao ispit u vaše ime
  • kada  zakonski zastupnik to zahteva ili po sudskom nalogu 

Podaci iz prethodnog stava mogu se čuvati i obrađivati isključivo radi regulisanja međusobnih prava i obaveza iz ugovora.

Marketinške komunikacije

Ako ste se odlučili za primanja marketinških komunikacija, možemo vas povremeno kontaktirati na različite načine (npr. E-poštu, SMS, telefonom) kako bismo vas obavestili o novim i uslugama i drugim dešavanjima. Imate mogučnost da se u bilo kom trenutku odreknete takvih komunikacija, koristeći veze „odjavite“ u komunikaciji ili kontaktirajte nas na Email: office@rukegovore.org.rs

Ankete

Povremeno možemo vršiti ankete i slične inicijative da bi od korisnika tražili informacije kako bi nam pomogli u poboljšanju naših usluga i operativnih praksi. Učešće u istraživanjima je uvek dobrovoljno, a lični podaci navedeni u odgovorima ankete uvek će ostati poverljivi. Rezultati Ankete mogu se objediniti i anonimizirati, a takve anonimne informacije mogu se deliti s trećim stranama.                                        

Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće koji omogućavaju i olakšavaju korišćenje njegovih resursa, odnosno pomažu vam da prilagodite korišćenje interneta vašim potrebama. Kolačići su tekstualni fajl koji je smešten na vašem hard disku od strane web servera. Kolačići ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus vašem računaru. Kolačiće možete ukloniti ili odbiti promenom postavki vašeg veb pregledača. Korišćenjem veb stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu sa podešavanjima vašeg pregledača.

Saglasnost i promene uslova

Udruženje zadržava pravo da vrši izmenu Opštih uslova radi usklađivanja sa izmenama relevantnih zakona i drugih propisa, opštih akata kao i internih promena poslovne politike i potreba samih polaznika. Udruženje će o izmenama i dopunama Opštih uslova obavestiti polaznike i korisnike naših usluga preko internet stranice. Izmene Opštih uslova stupaju na snagu trenutkom postavljanja na internet stranicu Udruženja.g